Fireball pri nasPrihodu fireballa v Slovenijo je v veliki meri botrovalo prav dejstvo, da je to ena redkih izrazito športnih jadrnic, ki jo je možno izdelati v domači delavnici. Prvi fireball v sloveniji je bil zgrajen leta 1975, že v naslednjem letu pa je bila organizirana prva regata. Razred se je živahno razvijal, na regatah se je pojavljalo vse več jadrnic. Po letu 1993 je nastopilo zatišje – udeležba na regatah je postala tako majhna, da organiziranje regat ni bilo več zanimivo. Vendar zastoj ni bil predolg.

Fireballisti smo ponovno strnili vrste in v letu 1998 organizirali pet regat, odprtega državnega prvenstva so se udeležile tudi posadke iz tujine, med njimi velja posebej omeniti takratnega evropskega prvaka.

Naslednja leta se je število udeležencev na regatah le še povečevalo in tuje posadke so se vse raje udeleževale naših prvenstev. Posodobili smo plovni park in se udeležili tudi pomembnejših regat v tujini.

Leta 2003 nam je bila zaupana organizacija najpomembnejšega državnega prvenstva v Evropi, v letu 2004 pa smo izpeljali organizacijo evropskega prvenstva. Skratka, vsaka nova sezona bo zanimiva in prijetna, prihodnost pa vsekakor svetla in vetrovna!