Sezona 2017Pozdravljeni!

Letošnja sezona ima letos bolj pozen začetek, vendar zato toliko bolj aktiven saj bomo sezono začeli s treningom za 1.maj. Takoj po treningu bo na sporedu prva regata za Slovenski pokal. Sezono bomo nadaljevali z štirimi jezerskimi regatami, katere bodo imele letos posebno točkovanje za jezerske regate, za posebno jezersko nagrado. Posebno bi rad opozoril na Mariborsko regato, katera se bo po dolgih sušnih časih vrača na koledar. Jezerki del bomo nato v prijetni družbi zaključili na tradicionalnem Velenj'cu in nato sezono oktobra zaključili v Portoroškem akvatoriju.

Za letošnjo sezono pripravljamo prav posebno motivacijo, katero žel še ne moremo 100% potrditi ampak vse kaže da bomo lahko izvedli. Za prve prijavljene posadke, ki bodo plačala letno startnino, bodo imele na voljo uporabo »sledilcev« (GPS trackerjev) na regatah SLO pokala. Predvidoma bomo imeli na voljo 10 sledilcev, kateri bodo, če bo le mogoče prikazovali poti v živo na obali.

Letošnje jezerske regate bo zaznamoval tudi »Jezerski pokal«, saj bodo regate s prizorišč Maribor, Bohinj, Kočevje in Velenje štele za jezerski pokal, letos tudi z enim odbitkom.

Pomembni prihajajoči datumi so naslednji:

  • Nedelja, 21.4.2017 Zadnji datum znižane startnine
  • Četrtek, 27.4.2017 Trening 2017
  • Sobota, 6.5.2017 Prva regata v letu 2017
  • Petek, 13.10.2017 Začetek DP Fireball 2017

 

Regate 2017

Pred regato bodo seveda še NoR-i in kakšno obvestilo.

 

Finance 2017

Tudi letos brez njih žal ne gre. Sklep je sprejel/potrdil UO FBL. Višina ostaja enaka kot v lanskem letu, podobno je razvidna iz priloge. - 2 -

Tudi letos smo strukturirali finančne prispevke v manj delov tako, da se bo lahko vsak našel. Torej predviden je en del sredstev za organizacijo Fireball-a kot razreda v Sloveniji, glavni je predviden za startnino na regatah za Slovenski pokal. V točkovanju za Jezerski pokal bodo sodelovale jadrnice z nalepko ali letno startnino.

Za pravilno evidenco, da bi Urošu prihranili odvečno delo in preglednejše spremljanje vplačil članarine JK Fireball, letnih startnin za Slovenski pokal in Letnih Prispevkov za Fireball Slovenija, te prosim da pri plačilu v rubriko »namen plačila« pri izpolnjevanju položnice oz. pri elektronskem plačevanju in sicer (odvisno namena) navedeš:

  • Namen plačila:  Letna startnina za Slo pokal
  • Letni prispevek za Fbl Slo - nalepka Fbl Še račun JK Fireball: TRR je 02010-0053798397, račun pa je odprt pri NLB d.d.

Evo toliko za sedaj, dober veter in pravilno nastavljena jadra

Lep pozdrav, Miha

 

Priloge: